Tips på hur du kan beskriva ditt hållbarhetsarbete

Att beskriva sitt hållbarhetsarbete är inte lätt. Ibland hör vi "men det här är ju ett arbete vi måste göra ändå". Eller, "ingen vill väl veta vad vi gör". Men att beskriva sitt hållbarhetsarbete kan vara viktigt ut många synvinklar.
Det är fördelaktigt för företag att beskriva sitt hållbarhetsarbete, för att visa transparens, bygga förtroende och visa att man tänker framåt. Hållbarhetsfrågor blir alltmer centrala och att aktivt kommunicera om hållbarhetsarbete är en viktig del av att vara en ansvarsfull och framgångsrik organisation, inte minst för att locka till sig framtida kompetenser.

Genom att marknadsföraditt hållbarhetsarbete kan ditt företag utmärka sig från dina konkurrenter. Ditt företag kan öka konkurrenskraften och attrahera en bredare kundbas. Detta kommer bli allt viktigare då kunderna kommer ställa högre krav i framtiden. Fördelarna är många och det är dags att börja.

Men hur gör vi då?

Vi vill lyfta några exempel, från både små och lite större företag som har träffats vid några tillfällen, för att lära sig och inspireras av varandra. Några har precis börjat sitt arbete med att kommunicera sitt hållbarhetsarbete, andra har flera års erfarenhet.

Här kommer några exempel:
Skoglunds Måleri, lyfter vikten av att tänka hållbart, vilket är deras affärsidé, hyr i stället för köpa.

Dala Plåtteknik, är transparemta och beskriver hur dom börjat med sitt hållbarhetsarbete. Beskrivning från deras webbsida.


Monark som tillverkar en produkt som är bra för både människa och miljö, beskriver sitt arbete så här.


Sittab som har kunder över hela världen har sin beskrivning på engelska.


Edvin Larssons Mekaniska AB, ELMAB beskriver sitt arbete så här:


Östberg skriver ”Rätt kvalitet och miljöhänsyn i allt vi gör”.


Åkerströms har lång erfarenhet av hållbarhetsarbete och har utförlig beskrivning av vad som görs nu och i framtiden.

Vill man beskriva sitt arbete och använda någon av symbolerna för de Globa målen så hittar du dom här>>
Dom går att ladda ner en och en eller som nedan, alla i en bild.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter