Industrinatten i Mora

Industrinatten - en kraftsamling som genomfördes i Mora den 11 april.
Över 200 ungdomar fick höra ett inspirerande föredrag av Christer Fuglesang och Nassim Al Fakir såg till att få igång aktiviteter och besök i företagens utställning.
Desutom gordes ett antal studiebesök på regionens industriföretag, där ungdomarna fick en inblick i vilka typer av kompetenser som kommer behövas i framtiden. Allt för att underlätta för kommande studier.

Ungdomarna fick en unik chans att få en kontakt med en arbetsmarknad som idag har en fantastisk bredd av olika yrkesroller och branscher.
För företagen var Industrinatten ett tillfälle att visa den bredd av spännande framtidsjobb som industrin kan erbjuda. 

Bakgrund
Vi ser idag ett sjunkande intresse hos ungdomar att söka sig till industrin och till industriförberedande utbildningar, samtidigt som den framtida kompetensförsörjningen är en stor utmaning för industriföretagen. Vilka utbildningar väljer våra ungdomar? Var ska industrin hitta sin framtida arbetskraft? Industrinatten är ett sätt att öka ungas kunskap om och intresse för yrken och arbetsgivare inom industrin.
Efter benchmarking i Tyskland, där Lange Nacht der Industrie sedan ett tiotal år etablerats som en viktig kanal för industriföretag att bli synliga och möta ungdomar, drog Sveriges första Industrinatt igång i Malmö, i oktober 2014 av IUC Syd. Efter det har det vuxit och nu arrangeras det Industrinatt i Malmö/Lund, Skåne Nordost, Helsingborg, Gnosjö, Sjuhärad, Göteborg, Östersund, Ulricehamn, Kalmar och nu även Mora.

Industrinatten i Mora arrangerades i samverkan mellan Sciencenter2047 och industriföreningen Wajrum tillsammans med IUC Dalarna, Mora kommun och projektet Smart Industri Norra Mellansverige.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter