Nystart för Teknikcollege i Dalarna

Teknikcollege i Dalarna gör en nystart och i februari tillträder Ingrid Saksvik som ny processledare. Uppdraget är att stärka matchningen mellan utbildning och industrins kompetensbehov.
– Näringslivet och utbildningssystemet måste samverka så att företagen i Dalarna kan rekrytera rätt medarbete. Genom att skapa attraktiva utbildningar får fler upp ögonen för teknikutbildningar. Därför går vi nu in och stöttar Teknikcollege i Dalarna och vi är glada att välkomna Ingrid Saksvik till organisationen, säger Klas Wåhlberg, vd för arbetsgivar- och branschorganisationen Teknikföretagen.

Teknikcollege är en samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning. Bakom föreningen står Industrirådet som är en samverkansorganisation för arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrisektorn. Tillsammans med utbildningsanordnare, kommuner och företag bedrivs verksamheten i 25 regioner i landet.

– En relevant kompetensförsörjning är nödvändig för att industrin i regionen kunna verka och utvecklas också i framtiden. Samtidigt går teknikutvecklingen i en rasande fart, grön omställning och digitalisering i en global konkurrens kräver att industriföretagen hänger med. Arbetets innehåll behöver utvecklas och utbildningssystemet måste ligga i framkant av den utvecklingen. De som utbildas nu måste motsvara kommande behov, säger Per Hidesten, vd för arbetsgivarorganisationen Industriarbetsgivarna.

–  I det här arbetet är Teknikcollege är en viktig plattform för att skapa en matchning mellan utbildningssystemet och de kompetensförsörjningsbehov som Sveriges industriföretag har, säger Per Hidesten.
Industrin i Dalarna sysselsätter totalt drygt 27 000 personer, varav 14 800 indirekt bland industrins underleverantörer av varor och tjänster. Industrin genererar 4,2 miljarder kronor i skatteintäkter till verksamheten inom Dalarnas kommuner och regioner.

Ingrid Saksvik tillträder som processledare för Teknikcollege Dalarna i februari och kommer att vara verksam i Industriellt Utvecklingscentrum, IUC Dalarnas organisation.

Pressrelease från Teknikföretagen och Industriarbetsgivarna.

För ytterligare information, kontakta:
Per Braconier, presschef Teknikföretagen
Mobil: 070-534 51 66
E-post: per.braconier@teknikforetagen.se
 
Marina Lähteenmaa, kommunikationschef Industriarbetsgivarna
Mobil: 072-247 50 33
E-post: marina.lahteenmaa@industriarbetsgivarna.se

Länk till Teknikcollege Dalarna!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter