Digitalization for customization

Välkommen till Mora onsdagen den
27 juni kl 09.00 – 12.30

Välkommen till ett seminarium som handlar om skräddarsydd massproduktion – kombinationen av att kunna erbjuda kundanpassade lösningar med effektiv produktion, så kallad ”mass customization” och hur digitalisering av olika processer möjliggör och underlättar kundanpassade lösningar.

Detta underlättar utvecklingen av smarta värdeskapande kedjor som omfattar en produkts alla faser under sin livscykel. Detta ställer dock krav på att företaget har god kontroll över sina produktionsprocesser och har förmåga att ge kunden verktyg att designa och skapa sina egna produkter inom vissa ramar på ett väl avvägt och kontrollerat sätt.

Under dagen kommer vi att få en bakgrund till skräddarsydd massproduktion och ta del av intressanta exempel från företag i Norge. Vi kommer också att höra från MAFI i Mora som startat resan mot att erbjuda sina kunder nya möjligheter.

På programmet:

09:00‐09:10 Välkommen – syftet med dagen
09:10‐09:50 Ottar Bakås, seniorforskare, SINTEF: "Möjligheter med mass customization"
Ottar kommer att berätta om konceptet ”mass customization” och varför det är en affärsstrategi som passar bra i Skandinavien. Han kommer att ge exempel på tillämpningar av konceptet från företag i Norge med exempel från ett antal företag från Röros som samarbetar i frågan.
09:50‐10:20 Mark Gorgis, KTP projektledare MAFI: Erfarenheter och lärdomar hos MAFI
Mark delar med sig av KTP projektet ”mass customization” hos MAFI. Praktiska exempel presenteras med kartläggning av flöden och processer för att identifiera alternativa arbetssätt, till exempel genom digitalisering och automatisering.
10:20‐10:50 Diskussion: Nästa steg för företag? Vad krävs?
10:50‐11:00 Paus
11:00‐12:00 FM Mattson berättar om sin verksamhet med besök i fabriken.
12:00‐12:30 Lunch

Plats: FMM Mattsson Mora group
Tid: onsdag 27 juni kl 09‐12.30, avslutning med lunch 12.00
Anmälan: senast 21 juni till PeO Sjöberg, peo.sjoberg@iucdalarna.se

Seminaiet är kostnadsfritt!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter