Industrin mot 2030 - samtal under Daladagen

Bild: Sparbanksstiftelsen Bild: Sparbanksstiftelsen

Industrin på Daladagen 2019, en inspirationsdag anordnad av Sparbanksstiftelsen Dalarna.
Både i vardag, i affärslivet och internationellt behöver vi hållbar utveckling för långsiktig överlevnad. Årets Daladag var ett samarbete med Swedbank i Dalarna och Dalarnas Science Park.
Ett av inslagen på scenen var Mia Eriksson, SSAB, platschef Borlänge, Anna Stiwne, Åkerströms Björbo, Vd, Jenny Gotthardsson, Boliden, platschef Garpenberg.

Hur tänker ni hållbarhet?
Anna Stiwne, ”vi har reparationer i vårt DNA. Kunder och partners största krav är hållbarhet. Vi ställer bla höga krav på vad gäller livslängd på de batterier vi använder i produkterna”.

Jenny Gotthardsson, ”vi har en plan för de kommande 40 åren, vi jobbar med automation och digitalisering av processerna. Metallerna är en del av lösningen för en hållbar framtid”.

Mia Eriksson ”vårt fokus är, hållbara produkter, hållbara processer och hållbart erbjudande. En stor satsning är Hybrit då kunderna kommer kräva ett koldioxidfritt stål i framtiden.  Våra höghållfasta stål kan dessutom halvera vikten för att ge möjlighet till större laster och därmed färre transporter”.
 
Hur tänker ni hållbarhet för personalen?
Anna Stiwne ”vi styr med processer i industrin och vår fokus ligger på människorna, kreativiteten, våra produkter samt transporterna. Viktigt är jämställdheten, jämn fördelning ger bättre resultat”.

Mia Eriksson, ”jag håller med Anna, jämn fördelning är ett måste i framtiden, vi jobbar för det. Kompetensförsörjningen är en stor utmaning”.

Jenny Gotthardsson ”digitalisering för bättre jobb, elektrifiering. I framtiden behöver vi gruvingenjörer men dessa kommer ha inriktning klimatingenjörer”.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter