Industriföretagen visar upp sig för unga

Industrinatten i Mora den 15 december är en kraftsamling för att visa upp regionens industriföretag och underlätta företagens framtida rekrytering. Under Industrinatten möts unga och
representanter från företag. I år kommer 250 elever få en unik chans att få kontakt med en arbetsmarknad som idag har en
stor bredd av olika yrkesroller och branscher. Elever från årskurs 9 i Mora och Älvdalen och Mora gymnasiums Teknik, Industri - och Naturvetenskapliga program kommer att få inspirationsföreläsningar och besöka olika industriföretag i Mora, Orsa och Älvdalen.

Måns Thulin, forskare inom AI, kommer att ge en föreläsning om artificiell intelligens.  Vad är AI - och hur fungerar det egentligen? Vad händer inom AI-forskningen idag? Hur kommer AI förändra samhället och påverka framtidens jobb? Vad kommer AI spela för roll inom industrin? Måns ger svar på de här frågorna och många fler.

Världens energisnålaste rälsfordon heter Eximus och står på scenen i Moraparken.
Föreläsning ”jag är extraordinär – det är du med”
Eleverna bussas ut på studiebesök till våra industriföretag i Mora och Orsa

Industrinatten i Mora arrangeras av Mora och Älvdalens kommuner, Moragruppen -industriföretagen i Mora Orsa och Älvdalen, 2047 ScienceCenter, Teknikerjakten och IUC Dalarna AB.

Lyssna på radioinslag om industrinatten här>>
Läs mer om hur dagen var på Siljan News här>>
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter