Vi hälsar Patrick Kenger välkommen till IUC Dalarna

Vi har glädjen att meddela att Patrick Kenger börjar hos oss i september!
- Jag ser fram emot att arbeta i ett välkänt team med min passion; ledarskap och produktutveckling inom det tekniska området. Att bidra till att utveckla svensk industri är så klart otroligt givande.

Vad har du för bakgrund?
Jag växte upp i Smedjebacken på 70- och 80-talet, där jag gick grundskolan och gymnasium. Mitt första yrke var som svetsare på Smedjebackens valsverk (idag Ovako). Det var på gymnasiet som jag lade grunden för mitt teknikintresse (även om jag inte visste det då) och vad som kommit att bli både mitt arbete och min passion, speciellt ledarskapet och produktutveckling inom detta område. Min utveckling de senaste 16 åren har dock mer och mer handlat om enbart ledarskap och chefskap. Parallellt så har jag, mer eller mindre, jobbat/forskat kring just produktutveckling. Min bakgrund är ganska akademisk med en doktorsexamen i industriell produktion. Men jag tror starkt på att teorier endast är till nytta om de kommer till praktisk användning och utveckling av industrin.

Vart har du arbetat innan?
Jag kommer närmast ifrån Högskolan Dalarna där jag i 9 år jobbat som chef och ledare för den tekniska delen av forskning och utbildning. Det har varit synnerligen givande år och jag har trivts väldigt bra. Där har även samverkan med industrin varit en viktig del. Det är därigenom som jag kommit i kontakt med IUC. Tillsammans har vi under åren genomfört flera gemensamma aktiviteter. Jag har för avsikt att stärka samarbetet mellan IUC och Högskolan ytterligare. Specifikt Högskolan Dalarna, men även högre utbildning/forskning generellt.

Vad kommer din roll att vara på IUC Dalarna?
Mitt uppdrag innebär att regionalt och till viss del nationellt ansvara för att stödja produktutvecklande företag. Detta stöd handlar om att kartlägga och identifiera de behov företagen har för att bli ännu bättre i sin produktutveckling. Framför allt vad gäller processer, metoder och verktyg för sin utveckling. Men även kompetensförsörjning samt teknisk och funktionell utveckling av produkterna. Stödet blir i form av att skapa projekt och till viss del finansiering för detta stöd, och i vissa fall delta i dessa projekt.
Mitt uppdrag blir även att hjälpa produktutvecklande företag att få ta del av akademisk forskning. Detta genom att, bland annat, skapa samarbeten mellan akademin och företag.

I min roll ingår också att vara en del av IUC:s team och ytterligare stärka konkurrenskraften i svensk industri. 

Jag ser verkligen fram emot mitt arbete på IUC. Jag känner redan de flesta i Bosses team på IUC Dalarna. Så jag vet att jag kommer att trivas jättebra med mina kollegor. Att bidra till att utveckla svensk industri är så klart otroligt givande.

Lite mer om dig och din fritid?
Privat så tycker jag om att skruva med bilar, ett intresse som jag delar med min son. Jag trivs även att jobba hemma på gården med allt möjligt. Jag tränar gärna, speciellt judo och brasiliansk jiu jitsu. Jag bor lantligt i Andersbo med min sambo, son, katt och hundar.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter