En ny samlad kraft ska gynna den industriella omställningen

Industrinäringen är den enskilt viktigaste näringen i Dalarna, en motor för hela samhället. Parallellt med nya siffror som pekar uppåt för branschen startas nu ett nytt gränsöverskridande samarbete med närliggande län, för att möta morgondagens konkurrens och utmaningar.
 – Vi vill stärka vår position i en tid av industriell omställning, säger Angelica Ekholm, VD Dalarna Science Park. 
 – Det är oerhört glädjande att konstatera, och ska ses i ljuset av en tuff nedläggning av Kvarnsvedens pappersbruk och den allmänna komponentbrist som funnits i branschen, säger Bosse Lilja, VD på IUC Dalarna AB.

För att kunna skapa bättre förutsättningar för industrin har nu Dalarna, Gävleborg och Värmland (norra Mellansverige) krokat arm för att tillsammans under namnet Focus Industry kraftsamla kring utvecklingen. 

Läs hela nyheten på Dalarna Science Park webb>>

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter