Dima trivs på BGC Plåt

Mikael Birgersson, vd på BGC Plåt tar emot oss i de gamla fabrikslokalerna på Södra Industriområdet i Horndal.

Anledningen till vårt besök är att vi vill höra hur Mikael upplevt Farhad Nekouei’s arbetssätt för att hjälpa företagen att hitta rätt kompetenser. Och även höra hur det går för Dima Alazar som nu är tillsvidareanställd på företaget.

BGC Plåt med 18 anställda är ett verkstadsföretag som klarar det mesta inom rostfritt och de flesta förekommande material. Företaget levererar bland annat till stål- papper- och byggindustrin.
 

Mikael Birgersson och Farhad Nekouei Mikael Birgersson och Farhad Nekouei


Att anställa någon är inte lätt, säger Mikael. Om det kommer någon och vill ha jobb så har jag ingen koll på vem det är och exakt vad den personen kan. Så det förarbete som Farhad har gjort är guld värt. Jag vet vem jag får och att det är en person som vill jobba här och har de baskunskaper som behövs.

Dima Alazar Dima Alazar

Dima Alazar, som kommer från Eritrea utbildade sig till svetsare hos Yrkes Akademin i Borlänge. Det var via sina täta kontakter med Yrkes Akademin som Farhad hittade Dima när BGC Plåt behövde personal.

Dima som bor i Avesta är nöjd och trivs med sitt arbete med att bland annat svetsa byggställningar. Att pendla fungerar bra, det går buss, säger Dima, som äntligen tagit körkort. Nu är det bara bilen som fattas.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter