Är du teknikintresserad och vill ha ett bra jobb?

Vill du vidareutbilda dig till ett välbetalt jobb och bli eftertraktad på arbetsmarknaden?
I Borlänge startar nästa utbildning till underhållstekniker inom processindustrin den 20 augusti 2018. Ansökningsperioden är mellan 5 mars-17 juni. 
Jag besökte Arctic Paper i Grycksbo, ett av företagen som anställt personer som gått utbildningen till underhållstekniker. Där träffade jag Mikael Hanses, chef för instrumen på underhållsavdelningen och Martin Akurhed som har gått utbildningen och fått anställning.

Det var frukostfika när jag kom till Arctic Paper, så jag fick möjlighet att höra vad fler tycker om att jobba i industrin. Kring bordet finns personer som varit på företaget allt sedan 1974 till Erik, som är där på praktik från skolan.

Något som alla tycker är en stor fördel är gemenskapen. Och den märks. Bullarna jag hade med mig räckte inte och nu delades dom broderligt.

Arbetet beskrivs som omväxlande och den ena dagen är aldrig den andra lik. Tekniken är både gammal och ny, man utvecklas hela tiden. Företaget uppmuntrar att man lär sig nya saker och är även öppen för praktikplatser från elever från gymnasiet och Yh-utbildningen.

Jag frågar Martin Akurhed varför han gick YH-utbildningen.
”Jag jobbade tidigare i en telebutik med att bla laga telefoner och vill göra något annat. Den här utbildningen passade mig. Nu när jag fått jobb så trivs jag jättebra med jobbarkompisarna och arbetet. En annan fördel är arbetstiden, jag kommer hem i skaplig tid på em och lönen så klart”.

Mikael Hanses tycker att möjligheten att lära känna eleverna när dom gör praktiken i Yh-utbildningen hos dom är jättebra, för båda parter.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter

Martin Akurhed, underhållstekniker
Martin Akurhed, underhållstekniker
Mikael Hanses, underhållschef
Mikael Hanses, underhållschef

Underhållstekniker inom processindustrin är en yrkeshögskoleutbildning som startade i Borlänge 2013 och över 90% av studenterna som gått utbildningen fått jobb. Här hittar du information om hur du söker till utbildningen!

Utbildningen drivs av Borlänge Kommun i samarbete med Arctic Paper, Boliden, Fagersta Stainless, Högskolan Dalarna, IUC Dalarna, Leax, Outokumpu, Ovako, Quant, SSAB och Stora Enso. Genom utbildningen får du lära dig allt som företagen vill att du ska kunna när du kommer ut i arbetslivet.