Nytt samarbete med Ingenjör 4.0 för kompetens inom digitaliserad produktion

Ett nytt samarbete med Ingenjör 4.0 ger  förutsättningar för stärkta kompetenser som ökar företagens kapacitet att använda digitaliseringens möjligheter.

Visualiserad data med uppkopplade maskiner och sensorer, automatiserade flöden och processer och förebyggande underhåll:
 

En digitaliserad produktion har potential i att skapa stora och nya värden för ditt företag. Men utan rätt kompetenser gör tekniken ingen nytta.
 

I ett nytt samarbete mellan IUC-nätverket och Ingenjör4.0 kan vi nu erbjuda ditt företag att delta i Sveriges främsta modulbaserade kompetensutveckling. Lärandet är flexibelt och kostnadsfritt för små och medelstora företag. Vi erbjuder utbildningarna löpande under hösten 2024.
 

Unik möjlighet till modern produktionskompetens

Ingenjör4.0 är en unik möjlighet för yrkesverksamma ingenjörer, erfarna montörer och produktionstekniker att fylla på med det senaste inom digitaliserad produktion – direkt från forskningen. Genom samarbetet med IUC-nätverket når vi de mindre företagen som är så viktiga för svensk industri, säger Bengt-Göran Rosén, professor i maskinteknik vid högskolan i Halmstad och projektansvarig för Ingenjör4.0.
 

Kompetensutveckling för ingenjörer, erfarna montörer och produktionstekniker

Erbjudandet riktar sig till små och medelstora företag och deras anställda med ingenjörsbakgrund och exempelvis erfarna mekaniker, operatörer och produktionstekniker med gymnasiekompetens.

En digitaliserad produktion har potential i att skapa stora och nya värden för företagen. Men utan rätt kompetenser gör tekniken ingen nytta. Genom samarbetet med Ingenjör4.0 kan vi tillgängliggöra kompetensutveckling med spets från landets ledande lärosäten. Och detta i ett format som från start är utformat för att kunna ske parallellt med ordinarie arbete, säger Camilla Dahlin, som koordinerar samarbetet för IUC-nätverket. 
 

Det här är Ingenjör 4.0

Ingenjör4.0 är ett modulbaserat fortbildningsprogram för framtidens tillverkning. Modulerna är utvecklade av Svenska Produktionsakademins 13 universitet och högskolor för att möta industrins kompetensbehov. Satsningen initierades inom det strategiska innovationsprogrammet Produktion2030, koordineras av Högskolan i Halmstad och finansieras av Vinnova.

Mer info via digitala informationsträffar

Under hösten kommer ett 60-tal företag att erbjudas plats på fortbildningsprogrammet Ingenjör4.0. Startskottet för erbjudandet är digitala informationsträffar under slutet av augusti där företagen får mer detaljerad information om fortbildningsmodulerna, förutsättningarna för deltagande och om värdet för företagen och deras medarbetare.

Datum och tider för mer info

  • 20 aug kl 09:00 – 09:30
  • 20 aug kl 15:00 – 15:30
  • 22 aug kl 09:00 – 09:30
  • 23 aug kl 09:00 – 09:30
  • 28 aug kl 09:00 – 09:30

Kontakta oss

Har du funderingar, kontakta Dan Gustafsson: 

070 299 25 69
dan.gustafsson@iucdalarna.se

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter