Nyheter

2022 > 12

Industrinatten i Mora den 15 december är en kraftsamling för att visa upp regionens industriföretag och underlätta företagens framtida rekrytering. Under Industrinatten möts unga och
representanter från företag. I år kommer 250 elever få en unik chans att få kontakt med en arbetsmarknad som idag har en
stor bredd av olika yrkesroller och branscher. Elever från årskurs 9 i Mora och Älvdalen och Mora gymnasiums Teknik, Industri - och Naturvetenskapliga program kommer att få inspirationsföreläsningar och besöka olika industriföretag i Mora, Orsa och Älvdalen.

Dalarna är ett starkt och stolt industrilän, med mängder av kompetenta företag inom många olika branscher. Vi tillverkar stål i världsklass och är innovativa inom träbyggnad. Vi tillverkar världsledande batteriladdare, komponenter till Ukrainas energiförsörjning, knivar till Japan, bromsar och kopplingar till tåg i hela världen.

Vi kommer träffa ungdomar som utbildar sig för framtiden. Läs mer här>>

En möjlighet är att Region Dalarna kan nu erbjuda ett ekonomiskt stöd i form av en energikartläggningscheck till små och medelstora företag, som vill genomföra en energikartläggning.  Detta för att upptäcka vilka förbättringsmöjligheter som finns för att minska energianvändningen.

Möjlighet finns också till ansökan om Almis gröna lån, när du vill energieffektivisera. 

Nyhetsbrev

IUC Dalarnas nyhetsbrev kommer några få gånger per år. Här kan du prenumerera:

Här hittar du nyheter från fler IUC-bolag:

Från IUC Sverige
Från IUC Syd
Från IUC Väst
Från IUC Kalmar Län
Från IUC Stål & Verkstad